Schenkingen en legaten

Door middel van dit artikel wensen wij twee onderwerpen nader toe te lichten in verband met de fiscus.

duo-legaat

successierechten bij erfenis : het duo-legaat
Het gebruik van het duo-legaat kan fiscaal bijzonder interessant zijn wanneer de successierechten aanzienlijk hoog zijn. Enige voorwaarde is dat een goed doel wordt aangeduid voor een deel van de erfenis en dit goed doel zich engageert om alle successierechten te betalen, ook deze van de betrokken erfgenaam. Alles hangt af van het gedeelte dat u nalaat aan het goed doel. Omdat een vzw minder successierechten hoeft te betalen aan de fiscus, houdt de oorspronkelijke erfgenaam meer nalatenschap over en ontvangt het goed doel, na aftrek van de belastingen, een gedeelte van de nalatenschap als belangrijke ondersteuning voor haar werking. Meer informatie vindt u onder andere terug op www.testament.be. Uiteraard kunt u steeds met uw vragen terecht bij Gerrit Vonck, algemeen directeur.

GIFTEN

Manieren van steun
We proberen de kwaliteit van leven van onze cliënten zoveel mogelijk te bevorderen. Onze financiële mogelijkheden zijn echter te beperkt om al onze dromen te realiseren. Hiervoor doen wij op u beroep om ons via giften te ondersteunen en in de mogelijkheid te stellen om dromen te realiseren. Giften vanaf 40 euro (op jaarbasis) ontvangen een fiscaal attest waardoor u via de belastingbrief 45% van uw gift recupereert.

Mogelijke acties
Dit zijn een aantal voorbeelden hoe u ons kunt steunen

Cadeaus feesten
Indien u een feest organiseert (jubileum, verjaardag, pensionering…) kunt u in plaats van cadeaus vragen dat men een bedrag stort voor Vondels vzw. Neemt u gerust contact op met ons. Eventueel kunnen we een concreet project aan uw feest koppelen.

Een bestendige opdracht om een vast bedrag per maand te storten.
Indien u bijvoorbeeld 5 euro per maand stort, ontvangt u een fiscaal attest voor 60 euro. Via uw belastingbrief recupereert u 27 euro.


Firma’s
Misschien bestaat er in de firma waar u werkt een werking voor een sociaal doel. Meestal wordt er jaarlijks gekozen voor één of meerdere sociale doelen. U kunt Vondels voorstellen als sociaal doel. Indien u hiervoor meer informatie van ons wilt, kunt u gerust contact opnemen. Eventueel kunnen wij langs komen om onze werking voor te stellen. Het is ook mogelijk op een specifiek project te steunen.
Wij maken zulke ondersteuning ruim bekend om op die manier uw firma publiciteit te bezorgen.OPEN PLAATSEN
Vondels heeft volgende open plaatsen:

Studiowonen in de Siegenlaan
Dagcentrum De Pelgrim.
Dagcentrum Het Minnehuis
Milieuboerderij de Palingbeek
VRIJWILIIGERS
Een klein beetje tijd…
Ietwat interesse en nieuwsgierigheid naar onze werking en onze mensen…

Aarzel niet om ons te contacteren

Wandelen op woensdag
Zwemmen op vrijdagnamiddag
Bussen wassen op woensdagvoormiddag
Netbal op vrijdagnamiddag
vrijwilliger om samen met Dirk naar rommelmarkten te gaan in regio Poperinge
vrijwilliger voor alleenwonende

Contactformulier


Uw mail wordt verstuurd