Open plaatsen

Milieuboerderij de Palingbeek

De Milieuboerderij is gelegen in de Vaartstraat 7 te 8902 Zillebeke-Ieper. Op deze boerderij werk je mee tussen de dieren (verzorgen, voederen, stal mesten), de tuin of klussen  we  ( hout hakselen, herstellingen, compost maken) op de boerderij.

Aanbod

Naast het werken op de boerderij kan je ook meehelpen in de keuken of helpen met huishoudelijke activiteiten.  Wij bieden ook vorming en sportactiviteiten aan.  Je kan iedere week zelf je werkschema mee helpen kiezen. We werken van maandag tot vrijdag en heel af en toe eens op zondag, bijvoorbeeld voor een opendeur.
 
We ontvangen regelmatig groepen zoals kleuters en lagere schoolkinderen die komen meewerken op de boerderij. Jij bent dan die dag hun begeleider op de kinderboerderij. De activiteiten organiseren we samen met het bezoekerscentrum van de provincie West- Vlaanderen. Op de boerderij  komen ook nog veel andere groepen. Dus mensen die graag in contact komen met anderen krijgen hier veel kansen.
 
In de milieuboerderij  wordt er vooral in groep gewerkt. De activiteiten gaan door in kleinere groepen maar de eet- en koffiemomenten vinden plaats met de ganse groep. Daarom is het kunnen functioneren in groep belangrijk om te kunnen werken bij ons.

Voor wie

Alle ondersteuning is met je PVB (= persoonsvolgend budget) te betalen. Heb je (nog) geen budget dan kan ondersteuning, beperkt in tijd, ook zonder budget= Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH). 

Is het voor jou niet zo duidelijk of jouw vraag past binnen ons ondersteuningsaanbod, contacteer ons, we helpen je graag verder.

Hoe te bereiken

Wie zelfstandig naar het station in Ieper kan komen kan daar worden opgepikt door ons eigen vervoer.  Er is ook een belbushalte op de parking van de Milieuboerderij voor wie zelfstandig naar de boerderij wil/kan komen.

Wij hebben eigen busvervoer voor de regio Ieper - Wervik.

Contact

Heb je interesse in ons aanbod? Contacteer vrijblijvend Natalie Top op 057 21 20 62 of 0496 52 27 38 of per mail natalie.top@vondels.be.

OPEN PLAATSEN
Vondels heeft volgende open plaatsen:

Studiowonen in de Siegenlaan
Dagcentrum De Pelgrim.
Dagcentrum Het Minnehuis
Milieuboerderij de Palingbeek
VRIJWILIIGERS
Een klein beetje tijd…
Ietwat interesse en nieuwsgierigheid naar onze werking en onze mensen…

Aarzel niet om ons te contacteren

Wandelen op woensdag
Zwemmen op vrijdagnamiddag
Bussen wassen op woensdagvoormiddag
Netbal op vrijdagnamiddag
vrijwilliger om samen met Dirk naar rommelmarkten te gaan in regio Poperinge
vrijwilliger voor alleenwonende

Contactformulier


Uw mail wordt verstuurd