Wat zullen we doen?

  • Er wordt een lift voorzien ter hoogte van het Stekske (achterste woongebouw) zodat de bewoners ook met de lift hun kamer kunnen bereiken op de eerste verdieping.
  • Aan de Stove (voorste woongebouw) wordt een kleine slaapkamer, die vroeger diende als rustige kamer, uitgebreid en worden ernaast ook nog eens drie kamers bijgebouwd, waarvan twee voor kortopvang. Een dubbele kamer, die nu op het laatst gebruikt wordt voor kortopvang, bouwen we om tot rolstoeltoegankelijke kamer met tillift.

Plannen

Klik hier om de plannen te raadplegen.

Timing

De lift is in productie en ook alle andere loten zijn in aanbesteding. Het is de bedoeling om ten laatste begin 2021 te bouwwerken te starten en we hopen tegen het groot verlof al ver gevorderd te zijn.

Stand van zaken

De lift is eigenlijk klaar om geplaatst te worden (ligt in de garage naast de Fakkel). Het doel was om de lift in februari te plaatsen, maar we zijn benieuwd of dit zal lukken. Het dak moet namelijk eerst aangepast worden en daarvoor, je raadt het al, hebben we droog weer nodig. En dit gedurende een week. Maar de regen blijft met bakken uit de hemel komen…

Net na de kerstvakantie is begonnen met de overige verbouwingswerken aan de voorkant. En die vorderen wel heel goed. De ruwbouw is zo goed als klaar.

Bij graafwerken zijn tot dan ongekende nutsleidingen ontdekt en geraakt waardoor er 12 uren geen water aan die kant van Wervik was. Eventueel moet de waterleiding maar zeker de gasleiding verlegd worden naast het gebouw.                                                                                           

Foto's

Het plateau is gegoten (januari 2021)

FakkelBouwerken

februari 2020

20210127 164143