IMG 20220528 WA0000

Met de nodige courage en 'goesting' vertrokken we op 25/05 richting Louvain-La-Neuve en de site van de Special Olympics. Dit ook met het gevoel wel goed voorbereid te zijn. Wat er ons stond te wachten, dat wist niemand natuurlijk. Voor bijna iedereen waren dit de eerste Spelen en al zeker in de discipline ‘voetbal’. De trainingen op het veld van KVK Ieper wezen uit dat we over een sterke ploeg beschikten en dat er een sterke teamgeest aanwezig was. Dat we ons gingen amuseren stond wel vast!! En of we ons geamuseerd hebben...

Een eerste dag bracht veel enthousiasme met zich mee, gezien we die dag alles konden winnen. Het mooie samenspel resulteerde in fantastische doelpunten. Er werd nu en dan al eens gedacht aan de medailles en wat onze mogelijkheden zouden zijn in de mogelijke finales. Het samen slapen en de feestjes 's avonds zorgden voor korte nachten. Desondanks bleef de sfeer altijd super. Tijdens de verdere dagen van de Spelen stapelden de verdere overwinningen zich op, waardoor we ook de finale mochten spelen. Een spannende match die alle richtingen opging, zorgde voor veel spanning bij zowel de spelers als de coachen. De verlossende 0-1 zorgde voor een groot feest die werd afgesloten met een gouden medaille en felicitaties van Tessa Wullaert.  

Moe maar voldaan mochten we terugkeren naar Ieper. Waar de ene al snel indommelde, dagdroomde de ander over de mooie herinneringen die gemaakt werden. Met een gouden medaille op zak mogen we uitkijken naar de volgende Spelen. Hierbij bedanken we graag expliciet alle atleten die zich engageerden om de kleuren van Vondels te vertegenwoordigen.