Vondels vzw neemt een gloednieuw interactief projectiesysteem, de omiVista Mobii, in gebruik. Vondels vzw is een vergund zorgaanbieder die volwassen personen met een beperking ondersteunt op vlak van wonen werken en vrije tijd. De omiVista is een krachtige, interactieve projector die bewegende, levendige en herkenbare beelden projecteert op de vloer of tafel. Deze beelden stimuleren mensen met een beperking om te bewegen en met elkaar in interactie te gaan, maar zorgen ook voor de nodige cognitieve uitdaging. Het is een van de stappen die Vondels neemt om het aanbod verder uit te breiden op vlak van belevingsgerichte activiteiten. Heel wat van onze bewoners worden een dagje ouder en hebben baat bij dergelijk aangepast aanbod. De organisatie hecht als zorgaanbieder veel belang aan het continu aanpassen van eigen aanbod, zodat dit zo goed als mogelijk afgestemd is op de noden van de mensen die zij ondersteunt.

De aankoop is een stevige investering. Vondels is dan ook bijzonder dankbaar voor de gulle steun van SKT en Kiwanis Ieper die samen het leeuwendeel van de kost mee hebben helpen financieren. Ook heel wat sympathisanten van Vondels, oa toneelvereniging Trees, droegen hun steentje bij om de aankoop te realiseren.

In onze deelwerking De Fakkel, een woonhuis voor mensen met een beperking in Wervik, hebben verschillende bewoners het toestel al leren kennen. Ze gingen er individueel of in groep mee aan de slag. Naast tal van interactieve projecties kunnen ook eigen foto’s worden geïntegreerd, zo staat de belevingswereld van de bewoner nog meer centraal. Beweging, coördinatie, samen leren en ontdekken,… het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden. In het proces zelf en door kleine inspanningen worden onze cliënten op een visuele en auditieve manier geprikkeld en gestimuleerd. 

Op 18 januari werden alle sponsors uitgenodigd in de Fakkel om het systeem samen met de bewoners plechtig in gebruik te nemen.